НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

 С трепет и вълнение посрещнахме нашите партньори по НП „Иновации в действие“ - иновативното 4-то ОУ „Проф.Джон Атанасов“ гр. София и неиновативните I ОУ „Кочо Мавродиев“ гр . Петрич и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Кавракирово, общ. Петрич , с които осъществихме сътрудничество за обмяна на идеи и добри практики.

Директорът Л. Стойчева поздрави нашите гости и по стара българска традиция ги посрещна с хляб и сол. За да скрепим топлите чувства помежду си, четиримата директори заедно посадиха дърво в училищния двор, в който грееше чудесна изложба от картини на тема „Зелена планета“, нарисувани от талантливите ни деца. Обмяната на добри практики и иновативни идеи стартира с представяне на иновацията „Екоклас- уча,откривам, опазвам”.

Бяха споделени всички вълнуващи моменти от двугодишното обучение на иновативната паралелка.С кратък филм гостите от училищата-партньори се докоснаха до 135 годишната история на нашето училище. Учениците от 1-во ОУ „Кочо Мавродиев” гр.Петрич и ОУ „Св.св.Кирил и Методий” с Кавракирово ни поздравиха и поднесоха своите подаръци.

Нашият иновативен клас представи "Екотоп предаване" с репортери от мястото на събитието и публика в телевизионното студио.

Младите еколози се справиха с разрешването на предизвикателства, експериментираха, търсиха и намираха решения на различни екологични проблеми. С помощта на дигиталните технологии те разработиха електронни игри , с които приложиха своите знания и умения в реална среда.

Вторият ден от мобилността започна с наблюдение на бинарен урок по Родинознание и Български език и литература във втори клас. Учениците се запознаха с националните символи, Националния празник, културни и природни забележителности. Пресъздадоха образите на бележити българи като Васил Левски и Райна Княгиня. В екипната работа участие взеха и учениците от гостуващите училища.

Денят продължи с представяне на СТЕМ урок в четвърти клас, където децата демонстрираха знанията си на тема "Грижа за природата, надежда за бъдещето". Представянето на проектите, песента по темата и дигиталната игра бяха на английски език. Учениците направиха опити, чрез които затвърдиха знанията си за кръговрата на водата и жизнената необходимост от кислород.

Гостите бяха поздравени с песни и народни хора, изпълнени от нашите ученици.